🔴 ویژگی های امنیتی جدید در اندروید 16

گوگل قبلا برنامه ای بنام Advanced Protection Program داشت که برای افراد با ریسک بالا مثله مقامات دولتی و روزنامه نگاران و … طراحی شده بود و بیشتر تمرکزش روی اکانت گوگل این افراد بود. اما با اندروید 16، ویژگی Advanced Protection فراتر از سطح اپلیکیشن رفته و روی خود دستگاه اومده.

ویژگی Advanced Protection اندروید مثله Lockdown Mode اپل هستش.

ویژگی Advanced Protection براحتی در سطح دستگاه فعال میشه و مجموعه‌ای از قوی‌ترین قابلیتهای امنیتی اندروید رو در قالب یک سیستم یکپارچه ارائه میده. قابلیت های اصلی:
– فعال‌سازی Verified Boot و بررسی یکپارچگی در زمان اجرا
– ویژگی Sandboxing قوی
– قفل کردن پورت USB
– ایزوله کردن اپلیکیشن‌ها
– ری‌استارت خودکار دستگاه پس از ۷۲ ساعت بدون استفاده
– بهبود اسکن برنامه ها توسط Google Play Protect
– همچنین این حالت مانع از خاموش شدن یا تضعیف تنظیمات امنیتی اصلی شده و تنظیمات ایمن رو نه فقط در اپ‌های گوگل، مانند کروم، بلکه در اپ‌های شخص ثالث که از این قابلیت پشتیبانی کنن، هم اعمال میکنه.

همچنین دو تا قابلیت جدید هم اضافه شده:

قابلیت Intrusion Logging: یک سیستم ثبت رویدادهای دستگاه بصورت ایمن و مقاوم در برابر دستکاری که داده‌ها رو در فضای ابری ذخیره میکنه. این داده‌ها فقط برای کاربر قابل دسترس بوده و با رمزنگاری end-to-end محافظت میشن.

– مسدودسازی اتصال مجدد خودکار به شبکه‌های ناامن: مانند وای‌فای‌هایی که بدون پسورد یا با رمزنگاری WEP فعالیت میکنن؛ این کار خطر شنود یا حملات captive portal attacks رو کاهش میده. (Captive Portal به صفحاتی گفته میشه که هنگام اتصال به برخی شبکه‌های وای‌فای (مانند کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها، فرودگاه‌ها) ابتدا نمایش داده میشن تا کاربر شرایط استفاده رو بپذیره یا اطلاعاتی وارد کنه. این صفحه معمولاً پیش از دسترسی کامل به اینترنت ظاهر میشن. هکرها در این صفحات میتونن درخواست نصب یک برنامه یا وارد کردن اطلاعات حساس رو از کاربر بخوان. )

لازم به ذکر است برخی از این قابلیت‌ها بسته به سازنده دستگاه و مدلش در دسترس خواهند بود و اواخر امسال عرضه میشن.

علاوه بر ویژگی Advanced Protection، اندروید 16 یسری قابلیتهای جدید رو هم معرفی کرده:

– قابلیت In-call scam protections: این قابلیت اقداماتی مانند نصب دستی فایل APK، اعطای دسترسی‌های حساس (مانند Accessibility) یا غیرفعال‌سازی Play Protect در حین تماس با شماره‌های ناشناس رو مسدود میکنه.

– قابلیت Key Verifier در اپلیکیشن Messages: برای مقابله با جعل پیامکی و تأیید هویت طرف مقابل از طریق کلید عمومی رمزنگاری شده مرتبط با مخاطب. با اسکن کد QR یا مقایسه شماره، کاربر مطمئن میشه که طرف مقابل واقعیه و مکالمه بصورت امن برقرار شده. این قابلیت همچنین از حملات SIM Swap جلوگیری میکنه.

– بهبود قابلیت شناسایی کلاهبرداری در Messages با استفاده از هوش مصنوعی، برای شناسایی پیام‌های مشکوک مرتبط با جریمه بزرگراه، پرداخت قبض، رمز ارز، جعل هویت مالی، کارت هدیه و پشتیبانی فنی.

– قابلیت Theft Protection هم بهبود یافته. ویژگی Find My Device به Find Hub تبدیل شده که نه‌ تنها گوشی بلکه اشیای گمشده رو هم با استفاده از تگهای بلوتوثی و همکاری شرکتهای هواپیمایی مختلف ردیابی میکنه. در آینده نزدیک، Find Hub از اتصال ماهواره‌ای پشتیبانی خواهد کرد تا حتی در مناطقی بدون آنتن موبایل هم امکان ارتباط با خانواده و دوستان فراهم بشه.

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

آیا تحت حمله یا تهدید سایبری قرار گرفته اید؟

کارشناسان ما آماده کمک به شما هستند.